Deri içinde bulunan gözenekler, sigara, ter, yemek, küf gibi kokuları emer. Bu da çoğu zaman rahatsızlık verici bir durumdur. Kötü kokuların deri üzerinden atmak için çeşitli yöntemler bulunur. Biz de bu içeriğimizde “Deri kokusu nasıl giderilir?” hakkında bilgi vereceğiz. Hazırsanız, deri kokusunu gidermek için pratik yöntemlere bakalım:

  • Beyaz sirke ile temizlemek: Beyaz sirke, kötü kokuları deri eşyalarınızdan arındırmak için en etkili yöntemlerden biridir. İçinde bulunan moleküller sayesinde deri üzerine yapışmış olan kötü kokuyu hızlıca giderir. 
  • Karbonat ile temizleme: Deri malzemelerin kokusunda etkili çözümlerden biri de karbonattır. Karbonat kötü kokuya sahip olan molekülleri bünyesine hapseder. Bu sayede deri eşyalarınızdaki kötü kokular, arındırılır. 
  • Deri temizlik ürünleri kullanmak: Deri eşyalar için üretilen bazı deterjanlar vardır. Bunları satın alıp eşyalarınızdaki kokudan kurtulabilirsiniz. 
  • Profesyonel uzmanlar: Daha önce deri temizliği yapmadıysanız profesyonel destek alabilirsiniz. Bu sayede deri eşyalarınız, herhangi bir zarar görmeden temizlenir. Böylece kötü kokuya sebep olan etmenlerde ortadan kalkar.

Deri Çanta Kokusu Nasıl Geçer?

Kadınların en sevdiği aksesuarlardan biri deri çantalardır. Genelde şık duruşundan dolayı birçok kadın tarafından tercih edilir. Zaman zaman bu çantalar da kötü kokular meydana gelebilir. Ancak yapacağınız bazı yöntemlerle deri çantanızdaki pis kokudan kurtulabilirsiniz. Peki, deri çanta kokusu nasıl geçer? 

İlk olarak Arap sabunu ile çantanızı silerek kötü kokuyu arındırabilirsiniz. Bunun için ilk olarak sabunlu ılık su hazırlamalısınız. Ardından bez yardımıyla deri çantanızı yavaş yavaş, yuvarlak hareketlerle silmelisiniz. Bu işlemden sonra çantanızda kalıntılar meydana gelebilir. Kalıntıları da sadece ıslak bir bezle temizleyebilirsiniz. Böylece kurumaya bırakabilirsiniz. Kuruyan çantanıza da wax sürüp nemlendirilmesini sağlamanız önerilir. 

Bir diğer yöntem ise domates suyudur. Domates suyuna batırılmış bir bezle çantanızı silmelisiniz. Ancak bu işlemi dikkatli yapmanız gerekir. Çünkü domates suyu asidik bir özelliğe sahiptir. O yüzden silindikten sonra tekrar ıslak bir bezle tekrar üzerinden geçilmelidir. Kurutmak için oda sıcaklığına bırakın. Son olarak, bakım ürünü veya vazelin gibi yağlı ürünlerle bakımını yapmalısınız. 

Deri kokusunun giderilmesi için ilk olarak derinin türünün bilinmesi gerekir. Her deriye özgü koku gidermek için yöntem bulunur. Gelin hep birlikte derilere göre koku giderme yollarına bakalım:

  • Sentetik deri kokusu, çamaşır makinesinde ya da elle yıkanarak, sirkeli bezle silerek arındırılabilir. 
  • Fas derisinde kahve ve karbonatla temizlenerek koku giderilebilir.
  • Suni, rugan, haşlanmış ve mavi deriler için ilk başlıktaki yöntemler uygulanabilir.

Pratik yöntemlerle deri eşyalarınızdaki kötü kokulardan kısa süre içinde kurtulabilirsiniz. Unutmamalısınız ki, sildiğiniz derilerin kuruduktan sonra yağlanması önemlidir. Çünkü deri, çok kurursa çizilebilir veya kırılabilir. Yağlı bakım ürünleri, derinin kendine gelmesine yardımcı olur. Deri eşyaların ömrünü uzatır.